Ужгородець Валентин Штефаньо створив найбільшу, за його словами, карамельну ялинку у світі. Її висота – 1,53 метра. А на приготування солодкого дерева кондитер витратив 40 кілограмів цукру.
Ялинку з карамелі Валентин готував майже добу. Спочатку вилив із цукру основу ялинки, після взявся за прикраси. Упродовж сьогоднішнього дня кондитер планує довершити свій виріб ще одними оригінальними прикрасами.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/415/415741_1_w_590.jpg?v=0)
"Ялинку прикрашатимуть карамельні іграшки у вигляді маленьких гербів міста Ужгорода. Вага готової ялинки – понад 30 кілограмів. Я довго шукав інформацію про найбільші карамельні ялинки у світі. Їхня висота була максимум півметра. Такої високої і важкої ялинки із карамелі досі не було", - розповів Валентин Штефаньо.
Під час приготування новорічного дерева за процесом спостерігали діти з обмеженими можливостями. Майстер-клас для них Валентин Штефаньо проводить уже не вперше.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/415/415741_2_w_590.jpg?v=0)
Завтра ялинку відвезуть до супермаркету "Дастор", де вона тішитиме око покупців аж до завершення новорічно-різдвяних свят. Тоді солодке дерево перетоплять на карамель для інших кондитерських прикрас.
До цього Валентин Штефаньо вже двічі створював солодкі ялинки – напередодні 2009 і 2010 років. Проте вони були виготовлені із шоколаду. Перший раз ялинка зважила 10 кілограмів, удруге – понад 20.
Коментарі
1