пʼятниця, 14 вересня 2018 10:33

Учені виявили нову властивість кави

Учені виявили нову властивість кави
Кави може знизити ризик передчасної смерті для людей з хронічною хворобою нирок. Фото: 112.ua

Вживання кави може знизити ризик передчасної смерті для людей із хронічною хворобою нирок.

Такий результат отримали португальські вчені після 12 років досліджень. У ньому брали участь майже 5 тис. осіб, які страждали від ниркової недостатності, пише academic.oup.com.

Медики оцінювали щоденний рівень кофеїну що міститься в каві, чаї та інших безалкогольних напоях, а також контролювали стан здоров'я добровольців, реєструючи всі випадки смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симптоми кавоманів: назвали 5 причин відмовитися від кофеїну

За даними вчених, ті, хто отримував 213 г кофеїну на добу, зменшили ризик передчасної смерті на 22% порівняно з тими, хто вживав менш як 28,2 мг кофеїну на добу. Ризик смерті знизився на 26% у тих добровольців, які отримували в середньому 103 мг кофеїну.

Зелена кава швидше допомагає схуднути, ніж чорна. Науковці провели дослідження з 30 добровольцями із зайвою вагою, за якими спостерігали 12 тижнів. Половина вживала звичайну каву, а друга половина – збагачену 200 мг екстракту зелених кавових зерен. В обох групах харчування не змінювалося, як і режим фізичних навантажень.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили нову властивість кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути