
Авокадо посідає перше місце серед фруктів, що сприяють здоров'ю серцево-судинної системи.
Завдяки високому вмісту корисних жирів, клітковини, вітамінів, мінералів і антиоксидантів, цей плід позитивно впливає на серце, знижуючи ризики хвороб, повідомляє EatingWell з посиланням на кардіолога Сару Александер.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такі тости з авокадо ви ще не готували: зберігайте ідею сніданку від фудблогерки
Однією з ключових переваг авокадо є високий вміст калію, який сприяє зниженню артеріального тиску, нейтралізуючи дію натрію. Також авокадо містить потужні антиоксиданти - каротиноїди й вітамін E, що зміцнюють стінки судин, знижують рівень "поганого" холестерину та підтримують загальний тонус серцево-судинної системи.
У складі авокадо багато моно- та поліненасичених жирів - типів жирів, що сприяють нормалізації рівня холестерину в крові. Згідно з метааналізом семи досліджень, люди, які регулярно вживають авокадо, мають нижчі показники загального та "поганого" холестерину порівняно з тими, хто його не їсть.
Крім того, дослідження показали, що споживання щонайменше двох порцій авокадо на тиждень пов'язане з 16% меншим ризиком серцево-судинних захворювань та на 21% нижчим ризиком ішемічної хвороби серця. Заміна навіть частини насичених жирів (наприклад, масла чи маргарину) на авокадо дозволяє знизити ці ризики ще на 16–22%.
Ще одна перевага - високий вміст клітковини. Половина плоду забезпечує близько 7 г клітковини, що становить чверть від рекомендованої добової норми. Приблизно половина цієї кількості - розчинна клітковина, яка допомагає знижувати рівень холестерину в крові.
Окрім того, авокадо містить більше рослинних стеролів, ніж більшість інших фруктів. Ці речовини блокують всмоктування холестерину в організмі, що додатково знижує ризик серцевих хвороб.
Таким чином, регулярне вживання авокадо - це не лише смачно, а й ефективно для підтримки здоров'я серця.
Смачний і корисний сніданок починається з правильного вибору хліба для тостів. Важливо розуміти, який варіант кращий для ранкового прийому їжі - білий, цільнозерновий чи безглютеновий.
Не менш важливо, що покласти зверху, щоб отримати не лише апетитну, а й поживну страву.
Коментарі