середа, 26 грудня 2018 01:35

5 способів обманути голод

  Якщо вам захотілося з’їсти тістечко - нюхайте ваніль, бо ванільний запах зможе вгамувати це бажання без шкоди для дієти.
Якщо вам захотілося з’їсти тістечко - нюхайте ваніль, бо ванільний запах зможе вгамувати це бажання без шкоди для дієти.

Найскладніше в дієті – це постійне відчуття голоду. Саме через нього всі наші відчайдушні зусилля схуднути зводяться нанівець.

Існує кілька простих і дуже дієвих методів, які допоможуть швидко перемогти почуття голоду без шкоди для здоров'я, пише tochka.net.

Як обманути почуття голоду за допомогою частого харчування

 

Багаторазове харчування з невеликими порціями допоможе перебити апетит. Краще їсти потроху і часто, до 5-6 разів на день, ніж зберігати режим 2-3 прийоми їжі. При цьому приходить відчуття насичення, а шлунок не розтягується. Збільшіть тривалість прийому їжі до 20 хвилин. Саме після 20 хвилин безперервного жування мозок отримує інформацію, що тіло наситилося, а якщо ви зазвичай розсправляєтесь зі стравою швидше, ніж за 20 хвилин, мозок продовжуватиме стимулювати легке відчуття голоду. Тому частіше дивіться на годинник.

Як обманути почуття голоду перед сном

Стакан несолодкого чаю, узвару, трав'яного відвару або навіть простої води з додаванням лимонного соку допоможе притупити почуття голоду, яким багато з нас грішать як раз перед сном. Перед тим як залізти під ковдру, прийміть теплу ванну з маслом лаванди. Це позбавить вас від почуття голоду і забезпечить міцний сон. Немає часу приймати лавандова ванну? Випийте на ніч 1 склянку теплого нежирного молока (або води) з 1 чайною ложкою меду. Ефект буде такий же.

Як візуально обманути почуття голоду

 

Хитрий психологічний маневр полягає в тому, щоб для прийому їжі вибирати невеликий посуд. Завдяки цьому простому обману зору буде здаватися, що тарілка повна. Переїдання точно не станеться, а почуття голоду зникне.

Як обманути почуття голоду за допомогою кольору

Теплі відтінки червоного, помаранчевого і жовтого кольорів розпалюють апетит. Зелений і блакитний навпаки заспокоюють. Тому треба намагатися уникати використання цих кольорів на робочому місці або на домашній кухні.

Як обманути почуття голоду за допомогою запаху

 

Вважається, що деякі аромати сприяють зниженню апетиту. Порада для ласунів - нюхайте ваніль. Якщо вам захотілося морозива або шоколаду, ванільний запах зможе вгамувати це бажання без шкоди для вашої дієти. Виявляється, він впливає на певні ділянки мозку і таким чином може "обдурити" ваші рецептори. Причому спрацювати може що завгодно – від гелю для душу, до ароматичних свічок з ароматом ванілі. До речі, грунтуючись на цій властивості ванілі, дослідники вже приступили до виготовлення спеціальних спреїв, що знижують апетит. Можна також трохи пожувати кавове зернятко або дрібку меленої кориці. А ось спеції навпаки розпалюють апетит, краще сховати їх подалі.

Ви напевно помічали, що коли нервуєтетеся, вам хочеться їсти. Пояснюється це тим, що в стані стресу наш організм виробляє величезну кількість кортизолу – гормону, який бере участь в обміні речовин. А це, в свою чергу, перешкоджає утворенню лептину – іншого гормону, який відповідає за відчуття ситості. Таким чином, чим частіше ми нервуємо, тим складніше нам позбутися почуття голоду.

Боротися з нервовим напруженням можна по-різному. Медики радять для цього нескладну дихальну гімнастику: вдихніть і постарайтеся видихнути так сильно, як тільки можете. При цьому рахуйте до 5 і поступово розслабте плечі і руки. Потім глибоко вдихніть, знову ж таки на рахунок 5, і затримайте дихання на 4 секунди. Повторюйте вправу протягом 5 хвилин. Таку гімнастику треба робити два-три рази в день або кожний раз, коли вам захочеться перехопити чогось смачненького.

Зараз ви читаєте новину «5 способів обманути голод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути