понеділок, 16 липня 2012 06:00

Малиновий торт печуть із мигдалем

Автор: фото з сайта www.vypechka.ru
  На корж із пісочного тіста кондитерським мішком витискають сирний крем. Зверху викладають добірні ягоди малини, притрушують цукровою пудрою
На корж із пісочного тіста кондитерським мішком витискають сирний крем. Зверху викладають добірні ягоди малини, притрушують цукровою пудрою

— Улітку люблю робити торти зі свіжих фруктів і ягід. На городі саме поспіла малина, назбирала її вже 3 літри. Зробила малиновий торт. 5-річна донька з'їла одразу три шматки. Нехай їсть, бо продукти всі свіжі й натуральні, — каже чернігівка Тетяна Нечай, 36 років.

Для тіста просіює склянку борошна вищого сорту, змішує зі 100 г меленого мигдалю, трьома столовими ложками цукру. Розбиває яйце, додає дрібку солі, 120 г вершкового масла. Вимішує масу великою ложкою, тоді — руками. Ставить у холодильник на дві години.

— Як тісто застигне, кладу на посипану борошном дошку. Розкатую корж товщиною в півсантиметра. Викладаю тісто у змазану жиром форму, краї загортаю по висоті бортів. Накриваю фольгою для запікання, ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Тримаю 25 хвилин. Готовий корж має бути золотистого кольору.

Доки випікається основа, готує фруктовий крем. Склянку ягід малини перетирає через сито, змішує із 0,5 кг м'якого сиру. Засипає 120 г цукру, вичавлює сік одного лимона.

— Збиваю блендером склянку вершків 30-відсоткової жирності. Завжди купую в пакетах чи домашні на базарі. Аерозольні довго тримати не можна, то сплошна хімія. Від малиного соку крем виходить рожевого кольору. Завдяки вершкам — масткий, м'який на смак.

Розчиняє в холодній воді 18 г желатину. Вводить у сирну масу додає збиті вершки. Крем ставить у холодильник на 30 хв.

— Виймаю основу із духовки, знімаю фольгу і відставляю охолонути.

Крем заправляє в кондитерський мішок, візерунками вичавлює на корж. Поверху прикрашає добірними ягодами малини. Готовий торт ставить у холодильник на 2 год., щоб крем застиг і просочив тісто.

— Змелюю в кавомолці цукор на пудру, посипаю ягоди. Малина виглядає, наче притрушена снігом.

Зараз ви читаєте новину «Малиновий торт печуть із мигдалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути