
Серед найбільш неприємних запахів є фрукти, овочі та планети.
Запахи досліджували американські науковці з Каліфорнійського університету в Берклі, пише ScienceAlert.
Вони розглянули 1,5 тис. властивостей і 150 різних молекул, щоб встановити зв'язок між запахом і його фізико-хімічними властивостями. Виявилося, що більш важкі молекули пов'язані з поганими запахами. Більш легкі та компактні мають приємний запах.
На 1 місці - запах сірководню. Він схожий на тухлі яйця. З цієї хімічної сполуки складається Уран.
На 2 місці - екзотичний фрукт дуріан. У ньому міститься 44 активні ароматичні з'єднання. Вони можуть поєднувати різні запахи - від карамелі до тухлого яйця. Цей фрукт не можна проносити на борт літака і до громадських приміщень. Нещодавно через запах дуріану евакуювали студентів із університету Мельбурна. Запах був схожий на запах газу.
3 у рейтингу квітка "Раффлезія Арнольда". Вона привертає комах запахом гнилої риби. Рослина поширена у південно-східній Азії. Цвіте 4-5 днів. Квітка на межі зникнення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диво природи: назвали 10 найрідкісніших квітів світу
На 4 місці опинився французький сир В'є Булонь. Це - найсмердючіший із французьких сирів.
На 5 місце поставили запах карликового мурахоїда. Він користується секретом для відлякування хижаків. Його запах учетверо-п'ятеро сильніший за запах скунса.
Зміна запаху в кімнаті зменшує негативну енергію у приміщенні. Аромати дозволяють змінити динаміку життєвого простору. Вони допоможуть при медитації, розслаблять. Якщо таким чином очистити повітря у просторі, з'являється спокій. Він вплине на ваші думки.
Коментарі