середа, 01 травня 2019 10:50

Саудівська Аравія відмовилась від українського літака Ан-132

Саудівська Аравія відмовилась від українського літака Ан-132
"Антонов" шукає замовників і партнерів. Фото: unian.net

Саудівська Аравія відмовилася від українського літака Ан-132.

"Ми презентували програму керівництву Саудівської Аравії, перспективи будівництва заводу. Компанія KACST свої зобов'язання за першим договором виконала - оплатила будівництво літака-демонстратора. "Антонов" побудував Ан-132D і почав його випробування. Саудівська компанія Taqnia Aeronautics стала партнером із просування Ан-132 на ринку. Але відбулася зміна партнера за програмою, і процес призупинився", - розповів президент "Антонова" Олександр Донець у інтерв'ю УНІАН.

За його словами, військовий замовник вирішив, що йому "потрібна трохи інша машина".

"Та "Антонов" не заморозив проект Ан-132. Ми шукаємо і замовника, і партнера. Нещодавно показали Ан-132D в Індії. Літак справив гарне враження, бо створений на основі Ан-32, який добре себе зарекомендував у експлуатації індійськими ВПС. Нова модель сучасніша, з повністю цифровою кабіною, оснащена імпортними двигунами", - сказав Донець.

Ан-132 - перший літак у лінійці "Антонова" без російських комплектуючих. Він призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах. Може виконувати різні завдання з перевезення вантажів.

Матиме крейсерську швидкість 500 км/год. і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м із максимальним навантаженням 9,2 т. Перший політ Ан-132 виконав у березні 2017-го.

Літаки мали випускати в Україні та Саудівській Аравії, на замовлення якої Ан-132 було розроблено. За час будівництва заводу в Саудівській Аравії в Україні планували побудувати 20 літаків. Потім мінімальний темп виробництва мав становити 12 літаків на рік на кожній лінії.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія відмовилась від українського літака Ан-132». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути