субота, 21 січня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У так званій ЛНР визнали фейковість проведених РФ "референдумів"

У так званій ЛНР визнали фейковість проведених РФ "референдумів"
Показник діяльності окупаційної влади за минулі пів року є у Сіверськодонецьку, де з морозами розірвало каналізаційні колектори в декількох районах міста. Фото: ЛОВА

У так званій ЛНР ухвалили закон про референдум та формують перший склад виборчої комісії після проведення двох псевдоголосувань.

Тим часом до лав окупаційної армії в Алчевську забирають рятівників, а мобілізованих росіян не забезпечують ані їжею, ані оснащенням, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 21 січня.

"Окупаційна влада Луганщини визнала фейковість проведених 2014-го та 2022-го так званих референдумів. Депутати "народної ради" ухвалили закон "про систему виборчих комісій, комісій референдуму у луганській народній республіці". Цим актом передбачаються права та обов'язки членів виборчої комісії "республіки", яка формуватиметься на п'ять років у складі 12 членів. Тобто, під час організації минулих голосувань цієї комісії не було. Хто займався контролем підрахунку? Навіть окупанти це визнали. Законодавчо", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розмаїття рашистів": Гайдай розказав про ситуацію біля Сватового й Кремінної

Показник діяльності окупаційної влади за минулі пів року є у Сіверськодонецьку, де з морозами розірвало каналізаційні колектори в декількох районах міста. Щодо поривів у системі опалення і потопів у квартирах уже зазначалося раніше.

Водночас в окупаційній адміністрації Алчевська підготовлено чергові списки для поповнення втрат у живій силі загарбників, зокрема, і за рахунок співробітників так званого МНС.

"Мобілізованих одразу кидають до наближених до фронту ділянок без їжі, води та будь-якого оснащення. Інструмент для обладнання позицій ті або купують самі, або забирають у місцевих жителів, якщо в останніх хоч щось залишилося", – додав Гайдай.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога та ще чотири – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші захисники збили два розвідувальні дрони "Орлан-10" та "Мерлін-ВР". Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та два райони зосередження ворога, а ще склад боєприпасів окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У так званій ЛНР визнали фейковість проведених РФ "референдумів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути