вівторок, 05 березня 2024 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіян послали воювати на китайських гольф-карах з відкритим верхом
3

У РФ появу в армії китайських Desertcross зустріли доволі прохолодно
Фото: defence-ua.com
У РФ появу в армії китайських Desertcross зустріли доволі прохолодно
У РФ появу в армії китайських Desertcross зустріли доволі прохолодно

Російські загарбники вирішили використовувати на фронті квадроцикли Desertcross 1000-3 китайського виробництва.

Ідеться про 488-й мотострілецький полк РФ, який цими вихідними атакував позиції української 60-ї механізованої бригади в Ямполівці на Донеччині, припускає Forbes.

"Російська колона, до складу якої входили броньовані тягачі МТ-ЛБ і щонайменше один танк Т-90, рухалася на захід у напрямку Ямполівки. Це саме по собі не було чимось незвичайним. Незвичайним було те, що входило до складу штурмової групи", - йдеться у матеріалі.

Росіяни по суті почали використовувати на полі бою "гольф-кари". Таку техніку можна побачити на будівельному майданчику чи на фермі. На війні їх зазвичай не використовують, адже квадроцикли не мають броні та озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисяча окупантів і гори техніки: оновили втрати росіян в Україні

Коли наприкінці минулого року втрати російської техніки перевищили 10 тис. одиниць, РФ закупила 2,1 тис. Desertcross, віддавши $17 тис. за штуку та відправила їх на фронт в Україні.

"Хоча для російських полків є сенс використовувати квадроцикли як допоміжні транспортні засоби в тилу, немає сенсу завантажувати ними піхоту і додавати їх до штурмових груп. Коли ворожа штурмова бригада наблизилася до українських позицій, 60-та бригада завдала по ній ударів касетними снарядами та з БпЛА, які мали вибухівку. В результаті, Т-90 і декілька Desertcross було знищено разом з окупантами", - пишуть автори матеріалу.

Видання підкреслює, що через постійні атаки РФ вздовж усієї лінії фронту складається враження, що Росія має техніку про запас, проте це не так. Армія РФ в Україні щомісяця втрачає щонайменше 500 танків та бойових машин. Тому залишки техніки надходять із російських запасів колишньої радянської техніки, яка залишилася ще з часів холодної війни.

"Ці запаси за визначенням є обмеженими. І якщо нинішні темпи втрат збережуться, у Москви закінчаться танки і БМП у найближчі 18 місяців. Це пояснює, якщо не виправдовує, рішення російського полковника посадити піхоту на квадроцикли з відкритим верхом і відправити їх у бій", - сказано в статті.

Цю техніку російська армія почала отримувати ще торік восени. Вперше ці китайські всюдиходи у районі передової були помічені у листопаді у ролі медичних евакуаційних машин. Загалом Міноборони РФ замовило 2 тис. одиниць Desertcross 1000-3.

Зараз ви читаєте новину «Росіян послали воювати на китайських гольф-карах з відкритим верхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути