середа, 29 червня 2022 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не планує обмінювати до 2 тис. українських військовополонених

Росія не планує обмінювати до 2 тис. українських військовополонених
РФ готує покарання для українських військових. Фото: eastnews.ua

Росія не збирається віддавати на обмін 2 тис. українських військовополонених.

З українськими військовими, які опинилися у російському полоні, працюють і працюватимуть слідчі, заявив голова слідчого комітету Російської Федерації Олександр Бастрикін під час молодіжного юридичного форуму 28 червня у Санкт-Петербурзі, повідомляє "Фонтанка". Він додав, що зараз вирішує, як саме покарати українських захисників.

"Думав, як їх ще покарати, зараз ми їх годуємо з ложечки та лікуємо. По-перше, вирішили не віддавати їх, погодили, де належить. А то вони думали: "здамося і додому". Ні, до ізоляторів тимчасового тримання, до СІЗО. Маємо 2 тисячі таких бійців, які вчора приїхали. Працюємо з ними докладно", – заявив Бастрикін, не вказавши, у які саме СІЗО достовлені українські полонені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували полонених українців і наказали розстріляти: показали російських майорів-злочинців

Він не виключив, що українським військовим доведеться якимось чином "відшкодувати матеріальні збитки у зруйнованих під час бойових дій містах".

"Моральна шкода та цивільний позов. Не знаю, як вони відшкодовуватимуть, але мають оцінити, не лише смерті та поранення, страх і моральну шкоду, а й матеріальні збитки Донбасу", – додав Бастрикін.

Україна провела обмін полоненими. Вчора звільнили 16 українських військових і ще одного цивільного. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою 17 на 15. Серед військових – два офіцери й 14 солдатів. П'ятеро звільнених – важкопоранені, які потребують невідкладного лікування.

Зараз ви читаєте новину «Росія не планує обмінювати до 2 тис. українських військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути