вівторок, 09 березня 2021 12:31

Заварні, шоколадні та з петрушкою: які млинці приготувати на Масницю

З 8 березня українці святкують Масницю, головною стравою якої є млинці. Їх випікають на воді, молоці та кефірі. Присмачують різноманітними сиропами, сметаною, варенням, шоколадом чи цукровою пудрою. Випікають солодці та солені все залежить від смакових вподобань.

Автор: Rama Khandkar: Pexels
  За бажанням млинці посипають цукровою пудрою.
За бажанням млинці посипають цукровою пудрою.

Заварні млинці на кефірі

Інгредієнти:

кефір - 2 склянки

борошно - 2 склянки

яйця - 2 шт.

сіль, цукор - за смаком.

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль та цукор перемішати й збити вінчиком. В склянку окропу додати соду. Розмішати й вилити в тісто та залишити на 5 хвилин. Додати олію. Млинці смажити на розігрітій сковороді по хвилині з кожного боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спекли млинець небачених розмірів

Автор: Anete Lusina: Pexels
  Прикрашають тертим шоколадом.
Прикрашають тертим шоколадом.

Шоколадні млинці

Інгредієнти:

ківі - 3 шт.

банани - 2 шт.

холодна вода - 3/4 склянки

холодне молоко - 3/4 склянки

борошно пшеничне просіяне - 1 склянка

яйця - 3 шт.

сіль - 1/4 ч. л.

масло вершкове - 3 ст. л.

олія - за смаком

какао - 1 ст. л.

сметана -150 г

цукор - 50 г.

Приготування:

Змішати усі інгредієнти до однорідності. Випікати млинці з двох сторін. Сметану збити з цукром й змастити млинці. Додати фрукти та нарізати на шматки. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Автор: Eva Elijas: Pexels
  Готові млинці поливають сметаною.
Готові млинці поливають сметаною.

Сирні млинці з петрушкою

Інгредієнти:

борошно - 1 склянка

молоко - 1.5 склянки

сир твердий - 150 г

яйця - 2 шт.

петрушка - 1 пучок

розпушувач - 1 ч. л.

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1 ч. л.

олія - 1 ст. л.

масло - 50 г

часник - 1 зубець.

Приготування:

Сир натерти на дрібній тертці. Очищену петрушку, часник дрібно нарізати. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в піну. У підігріте молоко влити яєчну масу й перемішати. Додати просіяне борошно. Всипати сир, часник, подрібнену зелень і влити олію й змішати. Смажити млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді. Готов страву змастити шматочком вершкового масла.

Млинці обожнюють кулінари з усього світу. Їх можна подавати на закуску, основну страву та навіть десерт. Начинки додають найрізноманітніші: джем, шоколад, сир, м'ясо, овочі та фрукти. Для приготування найкраще підходить пшеничне борошно. Але також можна використовувати гречане чи вівсяне.

Зараз ви читаєте новину «Заварні, шоколадні та з петрушкою: які млинці приготувати на Масницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути