Ексклюзиви
пʼятниця, 09 травня 2025 14:26

Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"

Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"
Панна котта з полунично-м'ятним соусом: рецепт від переможниці Мастершеф Фото: pinterest

З початком сезону першої ягоди літа - полуниці - приготуйте вишуканий і водночас простий у приготуванні десерт, що підкорює з першої ложки.

Йдеться про панна коту з цедрою лайма та полунично-м'ятним соусом.

"М'яка, як хмаринка. Свіжа, як ранок у саду. Цитрус, ягода, вершки - ідеальний баланс", - каже переможниця "МастерШефу" Ангеліна Бурик.

Готується панакота 15 хв., застигає сама. І що головне - ніхто не повірить, що такий неймовірний смак може вийти так просто. Зберігайте рецепт і зробіть цю весну ще солодшою, радить кулінарка.

Панна котта

Інгредієнти

Вершки 33% - 500 г

Цукор - 60 г

Желатин - 8 г

Вода (для замочування желатину) - 40 г

цедра 1 лайму

Полунично-мʼятний соус:

Полуниця - 300 г

Мʼята - декілька листочків

Цукор - 30 грам

Кукурудзяний крохмаль - 1 ч.л.

Вода - 2 ст.л.

Сік лайма - 1 ч.л.

Як приготувати

Залити желатин холодною водою, дати набухнути (10 хв).

У сотейнику з'єднати вершки, цукор та цедру лайма. Підігріти майже до кипіння (до появи пари), але не кип'ятити! Зняти з вогню.

Додати набряклий желатин у гарячі вершки, добре розмішати до розчинення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно мити полуницю: лайфхак, який змусить комах та личинок покинути ягоду

Охолодити масу до 35-40°C, розлити у склянки або силіконові форми й поставити в холодильник до повного застигання.

Полуницю нарізати кубиком та перекласти у сотейник. Додати дрібно нарізані листочки мʼяти та сік лайма. Цукор зʼєднати з кукурудзяним крохмалем та водою і додати до полуниці.

Довести до кипіння та, постійно помішуючи, проварити 2-3 хв. Охолодити повністю.

Полити охолоджену панна котту полунично-мʼятним соусом. Можна додати зверху ще свіжі ягоди, м'яту або цедру лайма.

Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час.

Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути