Ексклюзиви
четвер, 06 лютого 2020 09:27

Як приманити чайові: секрети барменів

Як приманити чайові: секрети барменів
День бармена: як з'явилися тости. Фото: irkutskmedia.ru

6 лютого відзначають Міжнародний день бармена. "Людина за барною стійкою" – так дослівно перекладається "бармен" з англійської мови. Тут важливо все – досвід, інтуїція, майстерність, манери і вміння бути тонким психологом.

Дату свята вибрано невипадково - 6 лютого відзначається День святого Аманда. Це апостол, покровитель виноробів, пивоварів, торговців.

Професія бармена виникла в США під час "золотої лихоманки" наприкінці ХІХ століття. У населених пунктах почали відкривати торговельні зали, де, крім продуктів, пропонували ще й випивку. З часом почали розділяти зал шинквасом на дві зони – магазин і бар.

1862-го видали "Біблію бармена" - книгу про різні алкогольні та безалкогольні коктейлі. А ось у СРСР професії бармена офіційно не існувало до 80-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День кухаря: назвали цікаві факти про професію

У професії бармена є багато цікавої інформації. Наприклад, у кожній пляшці шампанського приблизно 49 млн бульбашок!

Кожна пляшка має втричі більше тиску, ніж автомобільна шина, тому пильнуйте, коли відкриваєте їх.

Стародавні римляни під час бенкетів опускали у свій кубок шматочок хліба, щоб пом`якшити п`янкий вплив напою. Поки вино вбирало аромат хліба, римляни обов`язково вимовляли невелику промову. Так і з`явилася традиція тостів.

Прикмети й забобони барменів

Не можна протирати бар паперовими серветками – не буде грошей. Для цього бармени використовують спеціальний рушник.

Не можна залишати порожні пляшки на столі, це зумовлює безгрошів'я. Також це досить небезпечно, якщо ви зачепите порожню тару ліктем і вона розіб'ється на друзки.

Деякі бармени радять кидати копійки під барну стійку, щоб було більше чайових.

Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні. Він не тільки зігріває, а й створює затишну атмосферу відпочинку.

У цій підбірці зібрано рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому. Небагато хто пив цей напій із чаю каркаде, кави чи пива.

Зараз ви читаєте новину «Як приманити чайові: секрети барменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути