вівторок, 27 червня 2023 16:40

Як приготувати соковиті вареники з вишнями: Клопотенко про тонкощі рецепту

Як приготувати соковиті вареники з вишнями: Клопотенко про тонкощі рецепту
Вареники з вишнями: про тонкощі рецепту розповів Клопотенко Фото:smak

28 червня українці відмічають День Конституції. Цього дня можна приготувати улюблену багатьма українську страву - вареники з вишнями.

Здавна їх також охоче готують 7 липня, коли проводять народні гуляння на Івана Купала. Варениками пригощають усіх рідних, знайомих, сусідів.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачних вареників з вишнею і вказав на тонкощі приготування.

Інгредієнти:

Для тіста:

500 г борошна (і додатково для замісу);

250 мл молока;

1 куряче яйце;

1 ст. л. соняшникової олії;

½ ч. л. солі.

Для вареників:

400 г вишні без кісточок (свіжі чи морожені);

1-2 ст. л. цукру;

1 ст. л. манки;

дрібка солі.

Спосіб приготування:

Пересипте борошно в миску, додайте сіль, яйце та олію, влийте молоко.

Замісіть тісто. Воно має вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватися у процесі приготування.

У вишню додайте цукор і манку — вона вбере в себе зайвий вишневий сік, але вареники залишаться соковитими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запашний борщ із запеченим буряком: що треба знати про головну страву українців

Розкотіть тісто завтовшки 2-3 мм на дошці або на робочій поверхні. За допомогою склянки виріжте в тісті кружечки.

Викладіть трохи начинки на один край кружечка, притисніть іншою стороною і зафіксуйте краї тіста. Сформуйте вареники зі всіх кружечків тіста.

Варіть вареники у киплячій воді із щіпкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Потім викладіть гарячі вареники в миску та присипте цукром.

Коли дозрівають вишні, на Тернопільщині починають готувати червоний борщ.

Його рецептом поділився директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук.

Такий червоний борщ добре варити влітку, коли достигають вишні, а також дозрівають овочі на городі. Його особливість у тому, що все має бути свіже і молоде.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати соковиті вареники з вишнями: Клопотенко про тонкощі рецепту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

11.09.2013 13:41:55weuv193.109.145.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

я недавно нашел сервис на котором опубликованы в открытом доступе наши с вами данные, из этих данных можно состряпать компромат на любого. Если вам дороги ваши секреты то заходите и скрывайте их от общих глаз, а то мало ли кто там шариться. Вот тот сервис - nacpo.gu.ma

11.09.2013 09:10:23Галя77.122.25.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

С августа выходит в свет обновленный журнал "Бухгалтер" Александра Кирша. Стоимость подписки через редакцию снижена и составляет 270грн./мес. (без НДС). В стоимость подписки входят: журнал с приложением (включая доставку) – 4 раза в месяц и семинары А. Кирша с ответами на все вопросы (ежемесячно с чередованием Харьков-Киев).

Подписаться на журнал по специальной цене (без накруток подписных служб) можно по тел. 096-809-83-10

Подписка доступна во всех регионах Украины!!!
Подписку уже сейчас можно оформить до конца 2014 года - с сохранением льготной цены на весь период оплаты!

Кроме того, Вы можете разместить свою цветную рекламу на обложке журнала "Бухгалтер" по акционной цене – от 250 грн.

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути