вівторок, 03 квітня 2018 16:38

Як харчуватися в останній тиждень перед Великоднем

Як харчуватися в останній тиждень перед Великоднем
Страсний тиждень: меню на кожен день. Фото: pogliad.ua

Великий піст 2018 триває до 7 квітня. Останній тиждень перед його закінченням називається страсним. Він є дуже суворим, адже заборонено їсти м'ясо, рибу, птицю, яйця, молочні продукти, шоколад, макарони, білий хліб, соління, прянощі і алкоголь.

Щоб дотримуватися всіх вимог у страсний тиждень, треба харчуватися за такою схемою.

Страсний понеділок

У понеділок можна їсти сирі овочі і фрукти, а також хліб, мед і горіхи. Рекомендується їсти один раз на добу - увечері.

Страсний вівторок

Так само як і в попередній день, дозволені сирі фрукти і овочі, мед, горіхи і хліб. Бажано їсти тільки увечері.

Страсна середа

Можна також їсти хліб, овочі і фрукти, холодну сиру їжу без олії.

Чистий четвер

У цей день дозволяється їсти гарячу рослинну їжу з олією двічі на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад виходу з посту, щоб не зашкодити організму

Страсна п'ятниця

У страсну п'ятницю слід взагалі утриматися від прийому їжі.

Велика субота

У суботу можна один раз в день поїсти гарячої рослинної їжі, але без масла.

Великодня неділя

А вже в неділю, 8 квітня, на Великдень, знімаються усі обмеження на прийом їжі.

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися в останній тиждень перед Великоднем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути