субота, 19 липня 2025 18:01

Що не їдять шеф-кухарі в чужих ресторанах - 12 страв

Що не їдять шеф-кухарі в чужих ресторанах - 12 страв
12 страв, які шеф-кухарі ніколи не замовляють у ресторанах Фото: pinterest

Навіть найдосвідченіші кулінари не завжди довіряють кухням інших ресторанів.

Шеф-кухарі знають таємниці зсередини. Саме тому деякі страви вони принципово не замовляють у чужих закладах. Причини різні: від високого ризику несвіжих інгредієнтів до технічних нюансів приготування.

Ось 12 позицій у меню викликають у професіоналів найбільше підозр. Про них пише видання The Takeout.

Страва дня. Джон Девіс, головний шеф-кухар City Grocery в Оксфорді, штат Міссісіпі, попереджає, що в деяких ресторанах "страва дня" насправді може бути стравою вчорашнього дня, яку не встигли розпродати.

Фірмовий салат. За словами шеф-кухаря Сухума Джанга, співвласника та керуючого партнера Hortus NYC, це страва, яку часто готують із залишків продуктів від інших страв. Не завжди свіжих залишків.

Печиво. Шеф-кухарка з Окленда Рене Джонсон, власниця BlackBerry Soul Catering, вважає, що заклади, які не спеціалізуються на випічці, не здатні запропонувати справді смачне печиво.

Страви ф'южн. Ф'южн-кухня, що стала популярною в 1990-х роках, пропонує незвичайні поєднання інгредієнтів і навіть цілих страв з різних кухонь. Далеко не завжди це дає справді хороший результат. Пітер Хе, головний шеф-кухар ресторану Meili в Брукліні, радить бути обережним з такими експериментами, як поєднання шаурми із суші і тому подібне.

Страви з вареної риби. Чаз Ліндсей, власник і шеф-кухар ресторанів Pulito Osteria and Rowan's у Джексоні, штат Міссісіпі, зауважив, що приготування вареної риби - це мистецтво, яке дається далеко не кожному кухарю. Єдиний виняток – якщо ресторан спеціалізується на рибних стравах і має гарну репутацію.

Яйця Бенедикт. Шеф-кухар Кліфтон Дікерсон зі Школи кулінарного мистецтва Огюста Ескоф'є зізнався, що ніколи не замовляє яйця Бенедикт, коли обідає поза домом. Усе через голландський соус, який часто використовують у цій страві. При найменших порушеннях при зберіганні соусу він може спровокувати харчове отруєння.

Трендові страви. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо з ресторану Kansha на Мангеттені ігнорує все, що виглядає надмірно обробленим і загалом надто красивим. Бо це означає, що кухар зробив ставку на зовнішній вигляд страви, а не на її смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальмонела після чизкейку: масове отруєння в ресторані Кацуріна

Суші. Шеф-кухар Хорхе Діонісіо також розповів, що він ніколи не замовляє суші, коли обідає в ресторанах, якщо тільки не знає та не поважає цього шеф-кухаря. А все тому, що він дуже прискіпливо ставиться до того, як обробляють рибу, як вона витримується та як її подають. Але тут питання швидше у високих стандартах самого Діонісіо, яких не мають пересічні клієнти ресторанів, зазначають автори публікації.

Стейк. Шеф-кухар Люк Шаффер, викладач Кулінарної школи імені Огюста Ескоф'є, вважає стейк занадто простою стравою, яку можна приготувати вдома. Тож, на його думку, немає сенсу платити за стейк в ресторані, а варто спробувати щось більш складне і цікаве. Інша справа, якщо це справді топовий ресторан, який подає стейки екстра-класу.

Курка. Принцип той самий, що і зі стейком. Шаффер каже, що ніколи не замовляє курячу грудку, хоча деякі інші кухарі навпаки називають курку одним із своїх улюблених замовлень. Шаффер зазначає, що курятина в ресторані зазвичай або просто несмачна, або ж в меню є більш цікаві страви.

Паста Альфредо. Ця італо-американська страва з пасти, сиру та курятини, за словами шеф-кухаря Сьюзен Юріш, поступається багатьом іншим стравам з пасти. Принаймні, якщо йдеться про американський, а не про італійський ресторан.

Страви з яловичини. Шеф-кухарі скептично налаштовані щодо страв, де використовуються маленькі шматочки яловичини: бо завжди є ризик, що це просто м'ясні обрізки, яке залишилися після приготування інших страв.

17 липня у Львові почали розслідувати масове отруєння в ресторані China Hi, власником якого є Михайло Кацурін, чоловік співачки Наді Дорофєєвої.

Поліцейські встановлюють обставини події, призначені експертизи, проводиться досудове розслідування
Зараз ви читаєте новину «Що не їдять шеф-кухарі в чужих ресторанах - 12 страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути