Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 00:00

Українському кіно бракує талантів

Понад два третини українців уважають, що державі слід підтримувати національне кіно прямим фінансуванням зйомок і просуванням стрічок у кінопрокаті. Такі дані грудневого соціологічного опитування оприлюднила компанія "Ресерч енд брендінг груп".

— Так звана "ґрантова система", за якою на конкурсі розглядають найкращі кінопроекти, що їх потім держава береться фінансувати, зараз найефективніша у світі, — каже кінодистриб'ютор і власник мережі "Кінопалац" 54-річний Богдан Батрух. — Так роблять у Франції, торік схожу систему почали запроваджувати в Україні. Результати побачимо цього року.

Система державних замовлень, яка тривалий час існує в Росії, нам не дуже корисна. Гроші там виділяють не стільки на якість кінопродукту, скільки на отримання політичних дивідендів. Як результат — держава має більший вплив на сюжети майбутніх стрічок.

Кіно в нас не було предметом цінностей на державному рівні. Українці два десятки років розбудовували сяку-таку державу: адміністративну модель, військову потугу, демократичні структури тощо. Зазвичай такі часи дуже несприятливі для культури. Щоб розвиватися, їй потрібен суспільний спокій.

Українському кіно бракує талантів. Їх треба підтримувати, надавати  можливості працювати й розвиватися. І вони потягнуть за собою населення. Кіно тепер, як і музика, — це жорстока боротьба. Мало не кожен глядач має доступ до продуктів світового кіно. Не так просто знайти в цій галузі своє місце.

Зараз ви читаєте новину «Українському кіно бракує талантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути