Ексклюзиви
середа, 26 травня 2010 02:33

"Справа педофілів" луснула — бо більш не потрібна замовникам?

Верховна Рада припинила діяльність тимчасової слідчої комісії у "справі педофілів" — немає доказів. Голова ТСК із питань розслідування обставин, пов"язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, комуністка Катерина Самойлик повідомила: розслідування не знайшло доказів вини Дмитра Полюховича та інших осіб, які б давали досить підстав направити справу до суду.

За припинення роботи ТСК проголосували 166 депутатів, зокрема — 100 "бютівців", 20 представників НУ-НС, 27 комуністів, 19 депутатів Блоку Литвина. Партія регіонів не голосувала, але водночас наполягала на створенні ще однієї комісії, яка б знову розслідувала "справу педофілів". А опозиція називає цю справу політичним замовленням. Чи можна сподіватися на об"єктивне завершення слідства? Чи була "справа педофілів" справді політичним замовленням і кому вона вигідна, якщо це так?

— Ми так і не отримали відповідей щодо "справи педофілів", убивства Ґонґадзе — щодо всіх резонансних справ, котрі виникали як за "помаранчевої", так і за "біло-синьої" влади, — зазначає політтехнолог Тарас Березовець. — Схоже, справу педофілів було сфабриковано під потреби виборчої кампанії, аби скомпрометувати кандидата в президенти Юлію Тимошенко. Тож є достатньо підстав вважати цю справу політичною. Мене не дивує, що вона зараз розвалюється. Прикро за долю дітей, які стали розмінною монетою в діях політиків і Генпрокуратури.

— Що стосується людей, яким висували звинувачення в причетності до цієї ганебної справи, то, як мені здається, суспільство так і не почує правди за цього режиму, — вважає експерт. На його думку, те, що справу "шили" під виборчу кампанію, побічно підтверджує і "збіг обставин", за яким "усі ініціатори цієї брудної справи отримали свої бонуси: Григорій Омельченко отримав Зірку Героя України, Вадим Колесніченко став одним із лідерів Партії регіонів".

Прикро за долю дітей, які стали розмінною монетою в діях  політиків і Генпрокуратури

— Крім того, Генеральна прокуратура, яка і за Ющенка, і за Януковича підпорядкована "донецьким", так і не змогла довести цю справу до логічного завершення, чим підтвердила підозри в її фальсифікації. Замовний характер "справи педофілів" отримав остаточне підтвердження, — наголошує Тарас Березовець.

— Із першого дня було зрозуміло, що ця справа була спрямована проти Тимошенко, аби вплинути на рівень її популярності, — відзначає політолог Володимир Поляков. — Спочатку справу завели, а потім завалили, оскільки зараз вона вже не має політичної доцільності. Ми бачимо, хто ініціював це питання напередодні виборів, а саме — представник Партії регіонів Вадим Колесніченко. Хто використав цей факт у виборчій риториці? Це був президент Віктор Ющенко. І нарешті, хто очолював парламентську слідчу комісію? Катерина Самойлик, яка вже давно в команді Віктора Януковича. При цьому ми бачимо, що навіть об"єднані зусилля цих політичних сил не дали іншого результату, крім репутаційних утрат, яких зазнала Юлія Тимошенко напередодні виборів.

На думку Полякова, від сьогоднішньої влади навряд чи варто очікувати вибачень і визнання, що цю справу використали виключно з політичною метою.

Політолог Михайло Погребинський підкреслює, що "ця справа була вигідна тим, хто працював тоді проти команди БЮТ і особисто Тимошенко":

— Мені здається, крапку в цій справі ще не поставлено. Комісію скасовано в парламенті, але кримінальна справа нібито ще існує.

Необхідно завершити кримінальну справу, аби слідство сказало своє остаточне слово. Погребинський рекомендує: якщо виявиться, що ті особи, яких звинуватили в злочині, непричетні до нього, вони мають подати позов проти "регіонала" Колесніченка та інших осіб, котрі "озвучували" цю справу, — щоб надалі не кортіло вдаватися до подібних методів для дискредитації порядних людей.

Зараз ви читаєте новину «"Справа педофілів" луснула — бо більш не потрібна замовникам?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути