Екс-мер Черкас Анатолій Волошин, 62 роки, відкриває у місті кафе-кондитерську. Нині він є власником мережі аптек і чотирьох ресторанів-піцерій "Тарантела".
Зустрічаємося в одному з них. Анатолій Борисович пропонує чай. Дізнавшись, що не вживаю цукру, дістає з шафи півлітрову банку меду.
— Купив на пасіці у Мельниках Чигиринського району, — розповідає. — Там екологічно чиста зона. На базарі меду намагаюся не купувати.
Зазначає, що при застуді добре їсти мед із ріпака, а під час епідемії грипу щодня жувати мед у стільниках.
Анатолій Волошин був міським головою Черкас із 2002-го по 2006 рік. Нині очолює обласну організацію "Фонд культури".
Звертаю увагу на те, що хоч зал ресторану і оформлено в італійському стилі, проте у деяких портретах можна впізнати відомих черкащан.
— Це моя ідея. Хотілося привнести місцевого колориту. На портретах — акторка драмтеатру Наталка Мамалига, черкаські художники Іван Бондар, Іван Фізер, Олександр Теліженко, артисти балету.
Цікавлюся, чи є сімейні рецепти в меню "Тарантели".
Сало має бути дуже свіже і шкурка добре підсмалена
— Є рибні супи за рецептом моєї дружини, — каже Анатолій Волошин. — Зараз відкриваємо кондитерську. Попробуємо також щось своє додати. Якщо говорити про кухню, то сам я дуже люблю готувати. Зараз, правда, часу не вистачає. Але на вихідні обов"язково готую три страви. Перш за все — шашлик. Намагаємось у вихідні вибиратися на природу, але коли холодно чи дощ, то готую у дворі. Недавно у Києві купив таку собі похідну "буржуйку". На ній можна відразу два казанки гріти на дровах — з юшкою і кашею. Запрошував на юшку владику Іоанна. Взагалі багато відомих черкащан до себе запрошував.
Нагадую Волошину, що під час останньої зустрічі він пригощав салом.
— Його я завжди купую на вулиці Седова, там хороший базар. Ходжу, роздивляюся, пробую. Вибираю, щоб дуже свіже було і шкурка добре підсмалена. А цієї суботи порушив традицію. З дружиною їздили на центральний ринок. Вибір, виявляється, там не менший.
У міській раді Анатолія Волошина досі згадують через те, що порушував установлений дрес-код. Міг прийти на роботу в джинсах.
— Можливо, мені й не хватає якогось вміння бути елегантним, — сміється екс-мер. — Люблю вільний, зручний одяг. Зазвичай купую його разом із дружиною. Інколи вона сама. На Новий рік подарувала три кофти різних кольорів. Мені вони дуже сподобалися.
Коментарі